Ελαιόλαδο & Ελιές

Γεωπονία Ποικιλίες της ελιάς Συγκομιδή Στο ελαιοτριβείο Ο προορισμός του λαδιού Βιομηχανία Ταξίνομηση και σύσταση του λαδιού Γευσιγνωσία ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΕΛΙΕΣ ΠΟΠ και ΠΓΕ του λαδιού και της ελιάς Βιολογικό λάδι Η νομοθεσία Η ιστορία του λαδίου στην Μεσσηνία Οι Τιμές του Ελαιολάδου

ΜΠΑΛΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Ιδιότητα εγγεγραμμένου Παραγωγός
Ονοματεπώνυμο ή νομικό πρόσωπο Μπαλιώτης Θεόδωρος
Διεύθυνση Αγία Σωτήρα - Πεταλιδίου
Χωριό Αγία Σωτήρα
Δήμος ή Κοινότητα Δ. Πεταλιδίου
Ταχ.Κώδικας
Τηλέφωνο 2722031961-6972325992
Φάξ
Διεύθυνση e-mail
Αριθμός δενδρών 350
Συνολ. στρέμματα ελαιώνων 20
Ποικιλίες ελιάς Κορωνέικη
Μέσο υψόμετρο 150
Σύσταση του εδάφους
Μέθοδος συλλογής Μεικτό
Μεταφορά και αποθήκευση σε σακιά Ναί
Χρόνος αλέσματος μετά τη συλλογή 24-36
Περίοδος συλλογής
Από : 2009-11-21 Εώς : 2009-12-20
Απόδοση των ελιών 2000
Μέση ετήσια παραγωγή (κιλά) Αγία Σωτήρα
Τοποθεσία ελαιοτριβείου
Τρόπος εξαγωγής του λαδιού (φάσεις) Εξαγωγή σε 3 φάσεις
Υπέυθυνος παραγωγής και εμπορίας Μπαλιώτης Θεόδωρος
Προιόν Extra παρθένο ελαιόλαδο
Αλλες γλώσσες En
Προιόν που παράγεται Ελαιόλαδο
Διανομή
E-commerce http://baliotis.blogspot.com/
Περιγραφή της μονάδας ''ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ'' ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ''ΕΧΤΡΑ VIRGIN'' OLIVE OIL OF MESSINIA Σε απόσταση 3km από τη θάλασσα και κοντά στο Πεταλίδι Μεσσηνίας βρίσκεται το χωριό Αγία Σωτήρα (Πέρα). Η περιοχή είναι ημιορεινή στους ανατολικούς πρόποδες του Λυκόδημου και σε υψόμετρο 120 – 180 μέτρα. Εκεί βρίσκονται οι ελαιοπερίβολα της οικογένειας Μπαλιώτη με μεγάλη παράδοση και εμπειρία στην παραγωγή του ελαιολάδου “εξαιρετικό παρθένο” – (extra virgin). Όλες οι ελιές είναι της ποικιλίας “Κορωνέϊκη” - που αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό της Ελληνικής παραγωγής - οι οποίες μαζεύονται τέλος Νοεμβρίου. Η καλλιέργεια και το μάζεμα του καρπού γίνονται με τις παραδοσιακές μεθόδους, και με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλίζεται η άριστη ποιότητα. Δεν χρησιμοποιούνται καθόλου φυτοφάρμακα, τα ζιζάνια καταστρέφονται με άροση και γίνεται απόλυτα λελογισμένη χρήση λιπασμάτων σε εξαιρετικά αραιά, χρονικά διαστήματα. Το ελαιόλαδο είναι το γνωστό “αγουρόλαδο’’ και διακρίνεται για το βαθύ, χρυσοπράσινο χρώμα του και την γεμάτη φρουτώδη γεύση του, με το άρωμα του φρέσκου καρπού και με δείκτες πολύ κάτω των στάνταρς του “εξαιρετικά παρθένου”. H παραγωγή του γίνεται μόνο με μηχανικές μεθόδους, με “έκθλιψη εν ψυχρώ” - σε πιστοποιημένο με HACCP και ISO 9001 ελαιοτριβείο - και χωρίς την προσθήκη νερού που βοηθάει στην άριστη ποιότητά του. Το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε καθαρές ανοξείδωτες δεξαμενές, αεροστεγώς κλεισμένες, για ένα διάστημα ώστε να διαχωριστεί φυσικά η μούργα. Κατόπιν συσκευάζεται σε δοχεία, με τάπες που καταστρέφονται στο πρώτο άνοιγμα, εξασφαλίζοντας έτσι την άριστη συντήρησή του. Η ποιοτική κατάταξη του ελαιόλαδου, γίνεται από πιστοποιημένο χημείο και σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Copyright (C) 2009 @elies-ladikalamatiano.gr All rights reserved. Σχεδιασμός Ιστοσελίδας:Webico Creative Studios.