Ελαιόλαδο & Ελιές

Γεωπονία Ποικιλίες της ελιάς Συγκομιδή Στο ελαιοτριβείο Ο προορισμός του λαδιού Βιομηχανία Ταξίνομηση και σύσταση του λαδιού Γευσιγνωσία ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΕΛΙΕΣ ΠΟΠ και ΠΓΕ του λαδιού και της ελιάς Βιολογικό λάδι Η νομοθεσία Η ιστορία του λαδίου στην Μεσσηνία Οι Τιμές του Ελαιολάδου

Προφίλ

Έπεσε ο ποντικός στο λάδι...ι

Αθηναϊκή παροιμία

...Δίχως λάδι δίχως ξύδι πως θα κάνουμε ταξείδι;

Κρητική παροιμίαΗ ιστοσελίδα elies-ladikalamatiano, προϊόν μιάς ομάδας φίλων, γεννήθηκε για να δώσει φωνή, να ακουστεί και στο διαδύκτιο το χωνί των λιοτριβαρέων που έδινε το ρυθμό στην αλλαγή των φάσεων της δουλιάς στο λιτρουβιό. Να χρησιμοποιήσει και το χωνί του διαδικτύου γιά να γνωρίσει την παράδοση και τον πολιτισμό του λαδιού, και ιδιαίτερα του καλαματιανού λαδιου και της ελιάς, σε όλο και περισσότερους  νέες και  νέους.
Βάλαμε σαν αποστολή μας λοιπόν να πληροφορήσουμε το κοινό γύρω από την αλυσσίδα του λαδιού και από το τι σημαίνει να παράγεις λάδι. Τί κρύβεται πίσω από κάθε μπουκάλι ή δοχείο λαδιού.Και με την έκθεση φωτογραφιών ποιές οι ιστορικές ρίζες..Με τελικό σκοπό να συμβάλλουμε στην ένίσχυση της φήμης των μεσσηνιακών προϊόντων της ελιάς.
Είναι επιθυμία μας, λοιπόν, να βάλουμε σε επικοινωνία τους παραγωγούς και τους καταναλωτές για να εκτιμήσουν το καλαματιανό λάδι. Γιαυτό θα επικεντρώσουμε την προσπάθεια μας - μέσα κι από την συζήτηση στο BLOG- να γίνει πιο πλατιά κατανοητή η φιλοσοφία παραγωγής του λαδιού ΠΟΠ (προϊόν με Προστατευομένη  Ονομασία Προέλευσης),  για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας σ’ολόκληρη την Μεσσηνία και, μετά την επέκταση, με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας   του . Μοναδικό μέσο διάκρισης του λαδιού μας και πρωταρχικό εργαλείο για την αξιοποίησή του.
Το όνομα δεν λέει τίποτε άν δεν ξεπερνιέται από την ποιότητα.
Μόνον έτσι θα αποτίσουμε:

Τιμή στην ελαία, για την εγνωσμένη της φρόνιση.(Οδυσσέας Ελύτης)

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέσατε για να μας επισκεφτήτε.

Copyright (C) 2009 @elies-ladikalamatiano.gr All rights reserved. Σχεδιασμός Ιστοσελίδας:Webico Creative Studios.