Agrovim Greekpol
petition Koroneiko Olive Oil
Olive Oil Seminars Tzavaras
Baldjis Corone Olive Oil
Hellenic Organic Food

24.Ιανν.-3 Φεβρ. 0210

chart.png


4η Εβδομάδα 2010 (25 Ιανν.-3 Φεβρ.). Σταθερότητα των τιμών (ελαφρά τάση ανόδου)και στις τρείς ελαιοπαραγωγικές χώρες.

Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Τιμές του εξτραπαρθένου ελαιολάδου €/κιλό(*)
Πόλη Α Β Γ Δ
Malaga 2,15 2,07 3,5%   
6,3%
Granata 2,03 2,03 0,0%   
1,0%
Jean 2,03 2,01 0,9%   
1,9%
Toledo 2,06 2,06 0,0%
2,2%
Bari 2,61 2,58 1,2%   
10,6%
Foggia 2,69 2,69 0,0%   
14,5%
Catanzaro 2,38 2,30 3,3%   
4,4%
Firenze(ΠΓΕ) 5,25 5,30 -0,9%   
-0,9%
Κρήτη 2,23 2,22 0,6%   
6,7%
Σπάρτη 2,34 2,35 -0,5%   
6,1%
Καλαμάτα 2,21 2,20 0,2%   
5,1%

(*) Τιμές στην αποθήκη του παραγωγού χωρίς ΦΠΑ

A=4η εβδ.2010 (25 Ιανν.-3 Φεβ.),B=3η  εβδ. 2010
Γ= % μεταβολή των τιμών της 4ης εβδ.επί της προηγούμενης .
Δ=% μεταβολή τιμών επί της ίδιας εβδομάδας του 2009

Στην Ιταλία η εβδομάδα έκλεισε με μια μεγαλύτερη ισορροπία προσφοράς/ζήτησης. έτσι οι τιμές παρουσίασαν μόνο μικρή τάση ανόδου ουσιαστικά σταθερότητα. Το ίδιο και στην Ισπανία όπου η επιστροφή στην ομαλότητα της συγκομιδής μετά την κακοκαιρία δεν άλλαξε την σχέση προσφοράς ζήτησης και οι τιμές παρουσίασαν μιά ελάχιστη τάση ανόδου. Η  ίδια συμπεριφορά των αγορών και στην Ελλάδα όπου η συγκομιδή φτάνει στο τέλος της με ουρές στην Σπάρτη και στο Μεσσαρά Κρήτης.
_______________________


Πηγές:Ismea, Sistema de informacion de precios en origen
del mercato de contado dell’aceide de oliva

Copyright (C) 2009 @elies-ladikalamatiano.gr All rights reserved. Σχεδιασμός Ιστοσελίδας:Webico Creative Studios.