Tzavaras Corone Olive Oil
Olive Oil Seminars Koroneiko Olive Oil
Baldjis Greekpol
Hellenic Organic Food Agrovim
petition

11-17 Ιαννουαριου 2010

chart.png

2η Εβδομάδα 2010 (11-17 Ιαννουαριου) : Συνεχίστηκε η  άνοδος των τιμών στην Ιταλία και στην Ελλάδα.

Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Τιμές του εξτραπαρθένου ελαιολάδου €/κιλό(*)
Πόλη Α Β Γ Δ
Malaga 2,15 2,18 -1,3%   
8,8%
Granata 2,06 2,09 -1,4%   
7,9%
Jean 2,09 2,09 0,0%   
9,4%
Toledo 2,12 ----- ------ -----
Bari 2,60 2,47 5,23%   
14%
Foggia 2,69 2,58 4,3%   
15,9%
Catanzaro 2,40 2,35 2,1%   
9,1%
Firenze(ΠΓΕ) 5,30 5,30 0,0%   
-----
Κρήτη 2,21 2,09 5,7%   
7,3%
Σπάρτη 2,31 2,18 6,0%   
3,7%
Καλαμάτα 2,22 2,10 5,8%   
7,6%

(*) Τιμές στην αποθήκη του παραγωγού χωρίς ΦΠΑ

A=2η εβδ.2010 (11-17 Ιαννουαρίου),B=1η  εβδ. 2010
Γ= % μεταβολή των τιμών της 1ης εβδ.επί της προηγούμενης .
Δ=% μεταβολή τιμών επί της ίδιας εβδομάδας του 2009

Η καθυστέρηση της συγκομιδής στην Ισπανία λόγω της κακοκαιρίας επέδρασε θετικά στις ευρωπαϊκές ελαιοαδορές.
Παρόλο που η ζήτηση στην Ιταλία ήταν αρκετά περιορισμένη η χαμιλή ισπανική προσφορά ενίσχυσε την άνοδο των τιμών που είχε αρχίσει από τις αρχέςς του μήνα.
Το ίδο συνέβει και στην Ελλάδα όπου η συγκομιδή θεωρείται πια τελειωμένη. Εκτιμείται δε ότι η ελληνική παραγωγή είναι μικρότερη από το αναμενόμενο καθώς και η ποιότητα.
Στην Ισπανίοα η λιγότερη παραγωγή που μπήκε στην αγορά λόγω της κακοκαιρίας βρήκε από την άλλη μεριά μιά ελάχιστη αγοραστική θέληση πράγμα που φρενάρησε τις ανοδικές τάσεις των τιμών.
_______________________


Πηγές:Ismea, Sistema de informacion de precios en origen
del mercato de contado dell’aceide de oliva

Copyright (C) 2009 @elies-ladikalamatiano.gr All rights reserved. Σχεδιασμός Ιστοσελίδας:Webico Creative Studios.