petition Baldjis
Olive Oil Seminars Koroneiko Olive Oil
Tzavaras Corone Olive Oil
Greekpol Hellenic Organic Food
Agrovim

15 Μάρτη 2015

11η εβδ. 2015 (15 Μάρτη  2015) Σστασιμότητα των τιμών στις ευρωπαϊκές αγορές
Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Τιμές του εξτραπαρθένου ελαιολάδου €/κιλό(*)
Πόλη Α Β Γ Δ
Jaen (Es) 3,20 3,20 0,0



Cordoba (Es) 3,30
3,30
0,0%



Estremadura (Es) 3,20
3,20
0,0%



Granada (Es) 3,20
3,20
0,0%



Sevilla(Es)                                                            
3,40
3,40
0,0%




Sevilla (Es) Arbequino-
3,50
3,50
0,0%




Toledo (Es)
3,30
3,30
0,0%
%



Βorjas (ES)                                                              
3,75 3,75 0,0% 43,3%



Bari (IT) 6,03
6,03
0,0% 96,7%



Andria (IT)                                                              6,0-6,15
6,10

%
%



Foggia (IT)                                                          
5,86
5,86
%
94,7%



Bitonto(IT)                                                            6,0-6,15
6,10

%




Taranto (IT) 5,60
5,60
0,0%
94,8%



Cosenza (IT)
5,78
5,78
0,0%
99,1%



Catanzaro (IT)
5,85
5,85
0,0%
103,5%



Salerno (It)
6,30
6,35
-0,8%
83,5%



Chieti (IT)
6,50
6,50
0,8%
64,6%



Palermo(IT)
5,75
5,75
0,0%
59,7%



Trapani (IT)
5,80
5,80
0,0%
52,6%



Reggio Calabria (IT) 6,50
6,50
0,0%
103,1%



Catania (IT) 6,40
6,40
0,0% 42,2%



Pescara
6,60
6,60
0,0%
67,1%



Viterbo
10,0
10,0
0,0%
96,1%








Καλαμάτα* 3,17 3,17 0,0%
14,3%



Kαλαμάτα: εκτιμήσεις δικές μας  μεταξύ στα 3,25-3,30 €/κιλό







Σπάρτη*
3,45
3,46
-0,8%
20,6%



Κρήτη *                        
3,18
3,21
-1,0%
14,9%



Μυτιλήνη (Παρθένο)*
2,58
2,58
0,0%
24,2%



Sfax (Τυνησία)(*)
2,95
2,95
0,0%
19,2%

(*) Στοιχεία  ISMEA

A=10η εβδ. 2015 (15 Μάρτη 2015), Β=9η εβδομάδα2015

Γ= % μεταβολή των τιμών της 10ης 2015 επί της προηγούμeνης

Δ=%  μεταβολή τιμών επί της ίδιας εβδομάδας του 2014

************************************************
************************************************
Στασιμότητα των τιμών στις ευρωπαϊκές αγορές.
Η τάση πτώσης των εξαγωγών και της κατανάλωσης στην Ισπανία και Ιταλία στην αρχική περίοδο της ελαιοκομικής περιόδου, που χαρακτηρίζεται με την πτώση και της παραγωγής σε αυτές τις χώρες, οδήγησε τους εμφιαλωτές να δημιουργήσουν αρκετά αποθέματα στην διάθεση τους για τους εγγείς προσεχείς μήνες. Αποτέλεσμα: μπρος στην αντίσταση των κατόχων ελαιολάδου στην παραγωγή να χαμηλώσουν τις τιμές οι εμφιαλωτέςτείνουν να περιορίσουν τις συναλλαγές, εν αναμονή και των προβλέψεων για την νέα προσεχή συγκομιδή και της επιρροής της υποτίμησης του ευρώ στις εξαγωγές.








Πηγές:Ismea, Camere di Commercio Italiane, Sistema de informacion de precios en origen del mercato de contado dell’aceide de oliva. Olimerca.Olio officina.

Copyright (C) 2009 @elies-ladikalamatiano.gr All rights reserved. Σχεδιασμός Ιστοσελίδας:Webico Creative Studios.