Greekpol Corone Olive Oil
Koroneiko Olive Oil Olive Oil Seminars
Hellenic Organic Food petition
Agrovim Tzavaras
Baldjis

10 Γενάρη 2016

1η εβδ. 2015 (10 Γενάρη  2016 ). Σε σχετικά υψηλό επίπεδο τιμών αρχίζει η νέα χρονιά
Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Τιμές του εξτραπαρθένου ελαιολάδου €/κιλό(*)
Πόλη Α
Δ
Jaen (Es)                                                        
3,25
3,20
1,56%
Cordoba (Es)                                                
3,30
3,20
3,12%
Estremadura (Es)                                          
3,20
3,10
3,22%
Granada (Es)                                                   
3,40
3,30
3,03%
Sevilla(Es)                                                          
3,30
3,20 3,12%
Sevilla (Es) Arbequino                                
3,40
3,20
6,25%
Toledo (Es)                                                           
3,30
3,20
3,12%
Βorjas (ES)                                                              
----
3,24
0,0%
Bari (IT) 3,62
3,62
0,0% %
Andria (IT)                                                              3,50-3,65


%
Foggia (IT)                                                          
3,52
----
%
%
Bitonto(IT)                                                            3,50-3,65


Taranto (IT) -----
3,40
0,0% 25,3
Catanzaro (IT)
3,60
3,45 4.35%
-34,9%
Cosenza (IT) 3,60
3,45
4,35% -34.9
Salerno (It)
----
-----
75,0%
Chieti (IT)
----
5,40
0,0%
-17,6
Palermo(IT)
3,90
3,90
0,0%
-32,2%
Trapani (IT)
3,90
3,90
0,0%
-32,8%
Pescara
5,40
5,40 0,0%
-18,8%




Καλαμάτα * 3,25
3,25
0,0%
7,1%
Kαλαμάτα: εκτιμήσεις δικές μας: οξ. 0,5



Σπάρτη* 3,52
3,52
0,0%
-0,7%
Κρήτη* 3,22
3,22
0,0%
13,4%
Kρήτη (Παρθένο)* -----
2,75
0,0%
Μυτιλήνη Λαμπάντε ----
2,28
0,0%
Sfax (Τυνησία)(*)
3,20
----
%
12,8%

(*) Στοιχεία  ισμεα

A=1η εβδ. 2016 (10 Γενάρη 2016), Β=52η εβδομάδα2016

Γ= % μεταβολή των τιμών της 1ης 2016 επί της προηγούμeνης

Δ=%  μεταβολή τιμών επί της ίδιας εβδομάδας του 2015

************************************************
************************************************


Ο νέος χρόνος άρχισε με καθαρά σημάδια μιας χαμηλής διαθεσιμότητας του προϊόντος στην μεσογειακή λεκάνη . Η πτώση της παραγωγής στην Τυνησία και η μη ικανοποιητική ανάκαμψη της στην Ισπανία και στην Ιταλία  συνοδευόμενη από μια  ελαφρά κάμψη της ελληνικής οδηγούν σε ένα σενάριο  όπου η εξισορρόπηση της  προσφοράς και της ζήτησης παρουσιάζεται προβληματική εις βάρος της ζήτησης.
Εκτός απροβλέπτων.







Πηγές:Ismea, Camere di Commercio Italiane, Sistema de informacion de precios en origen del mercato de contado dell’aceide de oliva. Olimerca.Olio officina.

Copyright (C) 2009 @elies-ladikalamatiano.gr All rights reserved. Σχεδιασμός Ιστοσελίδας:Webico Creative Studios.