Koroneiko Olive Oil Corone Olive Oil
petition Greekpol
Olive Oil Seminars Tzavaras
Agrovim Hellenic Organic Food
Baldjis

06 Μάρτη 2016

9η εβδ. 2016 (06 Μάρτη 2016 ). Στασιμότητα προς κάμψη των τιμών στις ευρωπαϊκές αγορές
Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Τιμές του εξτραπαρθένου ελαιολάδου €/κιλό στον παραγωγό χωρίς ΦΠΑ
Πόλη Α
Δ
Jaen (Es)                                                        
3,20
3,20
0,0%
Picual (ποικιλία) 3,14 3,15 -0,31%
Cordoba (Es)                                                
3,25
3,25
0,0
Granada (Es)                                                   
3,20
3,20
0,0%
Sevilla(Es)                                                          
3,30
3,30 0,0%
Sevilla (Es) Arbequino                                
3,30
3,30
0,0%
Toledo (Es)                                                           
3,20
3,20
0,0%
Βorjas (ES)                                                              
3,49
3,49
0,0%
Bari (IT) 3,61
3,63
-0,55% -37%
Andria (IT)                                                              3,45-3,65


%
Foggia (IT)                                                          
3,59
3,59
0,0%
-38,7%
Bitonto(IT)                                                            3,45-3,65


Taranto (IT) 3,50
3,50
0,0% -37,5
Catanzaro (IT)
3,45
3,45
0,0%
-41,0%
Cosenza (IT) 3,45
3,45
0,0% -40,3%
Palermo(IT)
3,70
3,70
0,0%
-35,7%
Trapani (IT)
3,70
3,70
0,0%
-36,2%
Pescara
5,40
5,40 0,0%
-17,6%
Chieti
5,40
5,40
0,0
-16,3%
Καλαμάτα*
3,19
3,20
-0,2%
%
Kαλαμάτα: εκτιμήσεις δικές μας: οξ. 0,5
3,28
3,28
0,0
Σπάρτη* 3,28
3,28

%
Κρήτη* 3,17
3,18
-0,3%
%
Kρήτη (Παρθένο)* 2,83
2,83
-1,7%
9,7%
Μυτιλήνη (παρθένο) 2,83 2,83 -1,7%
9,7%
Μυτιλήνη Λαμπάντε* 2,45
2,45
-3,0% 14,0/%
Sfax (Τυνησία)(*)
3,23
3,46
-7,2%
4%

(*) Στοιχεία  ismea

A=9η εβδ. 2016 (06 Μάρτη 2016), Β=8η εβδομάδα2016

Γ= % μεταβολή των τιμών της 9ης 2016 επί της προηγούμeνης

Δ=%  μεταβολή τιμών επί της ίδιας εβδομάδας του 2015

************************************************
************************************************

Μετά τις τελευταίες εκτιμήσεις της φετινής ισπανικής παραγωγής που την φέρνουν περισσότερο κοντά στους 1.400.000 τόνους, οι Ισπανοί εμφιαλωτές, που διαθέτουν αποθέματα για μερικούς μήνες ως συνήθως, δείχνουν ελάχιστη διάθεση αγοράς. Από τη άλλη οι παραγωγοί με βάση την εμπειρία των τελευταίων ετών δεν βιάζονται να διακινήσουν το προϊόν. Έτσι οι συναλλαγές είναι περιορισμένες ιδιαίτερα όσο αφορά το όγκο του διακινούμενου προϊόντος.
Η συμπεριφορά αυτή μεταδόθηκε και στους  Ιταλούς  χονδρέμπορε οι οποίοι μπρος στην διαθεσιμότητα και του τυνησιακού ελαιόλαδου, προς το οποίο λείπει εφέτος και ο ισπανικός ανταγωνισμός, έχουν σημαντικά περιορίσει τις συναλλαγές στην εσωτερική αγορά καθηλώνοντας λίγο-λίγο τις τιμές στις εσωτερικές αγορές αλλά και στις εξωτερικές όπου συνήθως εφοδιάζονται (βλ. Τυνησία, Ελλάδα, Τουρκία).
Η κατάσταση αυτή δείχνει την έναρξη ενός μπρα ντε φερ ανάμεσα στους παραγωγούς και τους αγοραστές στις μεσογειακές αγορές η διάρκεια και τα αποτελέσματα του οποίου είναι δύσκολα σήμερα να προβλεφθεί.







Πηγές:Ismea, Camere di Commercio Italiane, Sistema de informacion de precios en origen del mercato de contado dell’aceide de oliva. Olimerca.Olio officina.Teatro naturare.

Copyright (C) 2009 @elies-ladikalamatiano.gr All rights reserved. Σχεδιασμός Ιστοσελίδας:Webico Creative Studios.