Τατούλης προς ΥπΑΑΤ: Κανένα παιχνίδι με το ΠΟΠ Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας

«Να μη διανοηθεί το ΥπΑΑΤ ότι μπορεί να παίξει με το ΠΟΠ Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Το ΠΟΠ Καλαμάτας για τη βρώσιμη ελιά και το ελαιόλαδο αντιπροσωπεύει το κορυφαίο προϊόν της Πελοποννήσου και είμαστε αποφασισμένοι να το προστατέψουμε, διεμήνυσε.
Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την περαιτέρω προστασία του προϊόντος.

«Το ΠΟΠ Καλαμάτας για τη βρώσιμη ελιά και το ελαιόλαδο αντιπροσωπεύει το κορυφαίο προϊόν της Πελοποννήσου και είμαστε αποφασισμένοι να το προστατέψουμε αναλαμβάνοντας και νέες πρωτοβουλίες σε συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών κατά το παρελθόν», τόνισε ο κ. Τατούλης.

Και σημείωσε ότι «δεν θα ανεχθούμε οι πιέσεις από οικονομικούς παράγοντες προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να απειλήσουν το ΠΟΠ Ελιάς και Ελαιολάδου στην Πελοπόννησο».
Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή τις θέσεις της Ένωσης Μεταποιητών, Τυποποιητών και Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς (ΠΕΜΕΤΕ) και της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), για την επέκταση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας σε όλη την χώρα.

Από το www.agrotypos.gr 18.11.2016

Copyright (C) 2009 @elies-ladikalamatiano.gr All rights reserved. Σχεδιασμός Ιστοσελίδας:Webico Creative Studios.