ΠΟΠ Ελαιάδου "ΚΑΛΑΜΑΤΑ": υπόσχεση της ΕΕ για γρήγορη λύση κατά τον αναπληρωτή υπουργό κ.Αποστόλου

Ακοίνωαη του  Θανάση Πετράκου, βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ,

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό, Βαγγέλη Αποστόλου, είχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, στην οποία συζητήθηκαν η επέκταση του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας, τα προβλήματα των σταφιδοπαραγωγών, η δακοκτονία και τα προγράμματα εργασίας των Ο.Ε.Φ.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση ο βουλευτής Μεσσηνίας αναφέρει τα εξής:
«Για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας Ελαιολάδου σε όλο το νομό. Ζήτησε να υπάρξει νέα πολιτική παρέμβαση στις Βρυξέλες για να τελειώσει άμεσα το θέμα αυτό που εκκρεμεί 14 χρόνια. Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Πετράκο ότι η αρμόδια Διεύθυνση της ΕΕ έχει πει ότι το θέμα αυτό θα λήξει σε 2 μήνες.

Για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την σταφίδα και την πληρωμή των σταφιδοπαραγωγών. Ο Υπουργός τόνισε ότι την Τετάρτη 8 Απριλίου θα υπάρξει μεγάλη σύσκεψη στο Αίγιο για το θέμα της σταφίδας.

Για την επίλυση άμεσα των προβλημάτων που παρουσιάζονται με την εφαρμογή ΕΣΗΔΗΣ στην δακοκτονία δηλαδή εξαίρεση από την εφαρμογή του για το 2015 ώστε να ξεκινήσουν έγκαιρα οι ψεκασμοί.
Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον νέο Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Γελαλή και ζήτησε να αποκατασταθεί η μεγάλη αδικία που υπάρχει με τις αποφάσεις του προηγούμενου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος αδίκησε κατάφορα τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Μεσσηνίας όσον αφορά στα προγράμματα εργασίας των Οργανώσεων Ελαιοκομικών Φορέων (Ο.Ε.Φ) από την Π.Ε Μεσσηνίας, καθώς περιέκοψε τον ήδη μειωμένο προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να αδικεί κατάφορα τους ελαιουργικούς συνεταιρισμούς της Μεσσηνίας, όπως τονίζουν και με επιστολή τους οι Αγροτικοί Ελαιουργικοί Συν/σμοί της Μικ. Μαντίνειας και Αβίας, της Καλαμάτας, της Στέρνας και των Γαργαλιάνων».

Πηγή: www.agrotypos.gr 27.03.15

Copyright (C) 2009 @elies-ladikalamatiano.gr All rights reserved. Σχεδιασμός Ιστοσελίδας:Webico Creative Studios.