Ίδρυση διεθνούς Ομάδας ( Technical Analytical Group -TAG) για την μελέτη των αναλυτικών τεχνικών τω

(12.03.2016). Η ποικιλία και η πολυπλοκότητα των αναλύσεων που πραγματοποιούνται στα εργαστήρια σχετικά με τις φαινόλες και ιδιαίτερα με την ολεοκανθάλη την  Oleaceina, την υδροτυροσόλη, την τυροσόλη και την ελευρωπαΐνη οδήγησαν την Oleocanthal International Society (ΟΙS) και την  Sociedad Andaluza del Oleocanthal-Asociación Española να δημιουργήσουν μια ομάδα εργασίας με σκοπό όχι  μόνο να επεξεργαστεί κοινά  κριτήρια, αλλά και να δημιουργήσει τα κατάλληλα πρωτόκολλά   για όσους  υπεύθυνους των ελαιοτριβείων ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους γύρω από το εξτραπαρθένο ελαιόλαδο και τις ευεργετικές επιδράσεις του στην υγεία.

Επί του παρόντος, η ΤΑG αποτελείται από τα εξής  εργαστήρια: ένα  στην Ελλάδα (Αθήνα), ένα στις ΗΠΑ (Richmond Virginia), το εργαστήριο των Πανεπιστημίων της Κόρδοβα της  Σεβίλλης και  το εργαστήριο Tello  της Χαέν. Συντονιστής του TAG o Έλληνας καθηγητής Προκόπιος Μαγιάτης, Αντιπρόεδρος της OIS. Είναι δε πολύ πιθανό να συμμετάσχει  σύντομα και το Σύγχρονη Εργαστήριο Ελαίας  Lara της Βικτώρια  Αυστραλίας. Στα εργαστήρια αυτά γίνονται αναλύσεις  με Πυρηνική Μαγνητική τομογραφία, χρωματογραφία HPLC και Aristoleo με χρωματομετρία.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, επί την ευκαιρία του  «Διαγωνισμού  Υγεία και Διατροφή» που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο στην  Ολυμπία.

Copyright (C) 2009 @elies-ladikalamatiano.gr All rights reserved. Σχεδιασμός Ιστοσελίδας:Webico Creative Studios.