Έλληνες γευσιγνώστες, στελέχη της ΟΠ Νηλέας, κριτές σε διαγωνισμό ελαιολάδου στην Πορτογαλία

Στην πόλη Beja της Πορτογαλίας, στις 20 και 21 Απριλίου 2015, πραγματοποιείται ο 5ος διεθνής διαγωνισμός εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων απ' όλο τον κόσμο. Οι κριτές θα είναι Ισπανοί, Πορτογάλοι καθώς και δύο Έλληνες, ο κ. Παναγιώτης Δημητρακόπουλος και η κ. Έφη Ζωντανού.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Oμάδα Παραγωγών ΝΗΛΕΑΣ, αφού οι Έλληνες κριτές είναι ο αντιπρόεδρος και η επιβλέπουσα γεωπόνος του, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι γευσιγνώστες ελαιολάδου στο πάνελ του ΕΣΒΙΤΕ.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΝΗΛΕΑΣ, «είναι μια ακόμα αναγνώριση των πολυεπίπεδων προσπαθειών που καταβάλει για πάνω από μια δεκαετία και που στοχεύουν στην οργάνωση της παραγωγής, στην περιβαλλοντική διαχείριση και φυσικά στην ανάδειξη της ασύγκριτης ποιότητας του Μεσσηνιακού ελαιολάδου. Ένα άριστο και αναντικατάστατο εργαλείο προς την κατεύθυνση αυτή είναι η γευσιγνωσία ελαιολάδου και η συμμετοχή Ελλήνων γευσιγνωστών σε διεθνείς διαγωνισμούς, γεγονός που προσφέρει πολύτιμη και αξιοποιήσιμη εμπειρία».

Πηγή: www.agrotypos.gr (21/4/2015)

Copyright (C) 2009 @elies-ladikalamatiano.gr All rights reserved. Σχεδιασμός Ιστοσελίδας:Webico Creative Studios.